Kde vaří dobré speciality české kuchyně? V Pivovarském dvoře Chýně

Pro všechny návštěvy, vyhládlé rodiny s dětmi a milovníky cyklistiky Pivovarský dvůr Chýně u Prahy zhotovuje polední menu a speciality české kuchyně. Objekt pivovarského dvora byl před mnoha lety součástí hospodářských budov kláštera a chovala se v jeho prostorách hospodářská zvířata. Dnes se v Pivovaru Chýně nachází restaurace s dětským koutkem Praha pro turisty, klasická pivnice a výtečné odpočinkové místo s rychlým občerstvením.

Pivovarský dvůr má optimální polohu na stezce pro cyklisty, unavení návštěvníci si na letní zahrádce často zamlouvají čerstvé domácí bramboráčky, domácí daňčí klobásky, steaky, všelijaké domácí limonády pro ratolesti a polotmavou dvanáctku – pivo – pro dospělé. Zábava je připravena pro rodiny s dětmi, jež se můžou v dětském koutku těšit na všelijaké humorné akce, navštíví je babička z pohádky, dělá se malování na obličej, k mání je hrad ke skákání, pořádají se odpoledne se soutěžemi anebo diskotéka s bublinkami. V pivovarském dvoře jsou optimální prostory i pro zorganizování narozeninových oslav pro děti a dalších party s bohatým občerstvením. Nedaleké ruzyňské letiště je optimální možností pro všechny turisty, již v restauraci pivovaru můžou čekat na letadlo.

Dobré polední menu a speciality české kuchyně pojímají lahůdky, jako jsou například masa na grilu, ale i pečená kolena na pivu, vynikající pivovarský guláš, pečená žebírka, vynikající tatarák z pravé svíčkové, steaky připravované z různých typů masa, organizují se hody postaročesku, dělá se králičí špíz, kachní speciality nebo husí speciality, skvělá hovězí svíčková, chutná svíčková z telecího masa nebo výtečná svíčková na smetaně. Veškeré polední menu obsahuje polévku a hlavní chod již za 85 korun českých. Piva v nabídce jsou kvasnicová, kvašená spodem i nefiltrovaná svrchně. Vaření piva je postaveno na klasických staročeských základech a tradičních postupech, což znamená užití sladu, stejně tak vody i chmele. Díky tomu je světlý ležák klasické světlé, kvasnicové pivo vyrobené z českých produktů, chmelené znamenitým chmelem ze Žatce.

Příspěvek byl publikován v rubrice Gastronomie a jeho autorem je registracePR. Můžete si jeho odkaz uložit mezi své oblíbené záložky nebo ho sdílet s přáteli.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *